AVVIKANDE ÖPPETTIDER    
AVVIKANDE ÖPPETTIDER    

Många butiker har just nu avvikande öppettider. Läs mer

Skor – Din Sko, Plånbok – Accent, Örhängen, klocka – Guldfynd, Tofs, Solglasögon, hårspänne – Gina Tricot, Solhatt – Hemtex  

Tid för sommar!

Vitt, blått, gult, naturmaterial, hållbarhet, utebelysning, kreativa lösningar. Vi har tagit pulsen på vårens trender inom mode, inredning och beauty. Samtidigt passade vi på att spana in det senaste inom balkongliv tillsammans med Rustas butikschef Julia Nordangård.

Vitt, vitt, vitt

Om du bara ska skaffa ett plagg i vår så investera i något vitt. Det blir inte mer rätt. En klänning såväl som kavaj, byxa, skjorta, topp eller...ja endast kreativiteten sätter stopp. Varför inte gå hela vägen och satsa på vitt från topp till tå?

Kjol från MQ Marquet
Ett par med kläder från HMH&M
En kvinna med vita kläder från HMH&M
En kvinna med vit kappaH&M

Blå, blå vindar

En blå accent ingår i en av årets självklara trender nämligen Medelhavstrenden. Den blå detaljen passar som inredningsdetalj eller i en modelook. Att blått dessutom är en klassiker och i princip fungerar i de flesta sammanhang gör inte saken sämre.  

En blå flaska med solskyddSolskydd från Apoteket
En kvinna med blårandig klänningKlänning från H&M
En solig uteplats med soffa och kuddarH&M Home
SolglasögonSolglasögon från Smarteyes

Gul som solen

Gult seglar upp som en supertrend i vår. Ja, vi vet, gult är inte den enklaste och mest lättintegrerade färgen. Men vänta bara, snart kommer även du tycka att gult kanske ändå är riktigt snyggt?   

Blus, väska, diadem – Kappahl, Solglasögon – MQ, Bok – Akademibokhandeln, Handsprit – Accent, Lemonad – Flying Tiger
En gul flaska med hårmousseHårmousse med UV och värmeskydd från Apoteket

Naturliga former

Bambu, rotting och neutral färgpalett. Inred balkongen med naturliga material och former. Detta är en trend som hållit i sig ett tag och den fortsätter. Dock ser vi att den nedtonade och naturliga färgskalan nu gärna uppgraderas med en färg eller mer personlig stil. Så bryt gärna helheten med ett personligt val av färg eller form som piggar upp.    

En korg i bambuKorg från Hemtex
En kudde i naturfärgHemtex  
En balkongtrallTrall från Rusta
En hänglyktaHemtex

Hälsosam glow

I vår och sommar är det naturlig och hälsosam hy som gäller. Bort med den matta looken med andra ord och ös på med Glow i allt från hudvård till make up.     

Ett urval av skönhetsprodukterOlja, kräm, parfym, sminkborste, nagellack – Kicks, Solpuder, highlighter – Normal, Solbrun – Life, Bok – Akademibokhandeln
En flaska med glowserumGlowserum Golden Hour, Monsun från Kicks

Allt för sommaren

Hallå där Julia Nordangård, butikschef Rusta Solna Centrum, vad ser vi för balkongtrender i vår och sommar?     

Julia Nordangård

– I år går våra kunder all in för balkongen. Den har fått större fokus än tidigare år, av förklarliga skäl. Den naturliga looken gäller fortfarande, men som bas. Nu kommer även accentfärger in i bilden, något som vi ser att våra kunder är pigga på. Till exempel gula stolsdynor, plädar, kuddar och gardiner. Eller varför inte en blå accent? Nu gäller även nättare möbler, många går ifrån de stora basmodulerna som varit standard länge. Trall och utomhusmattor säljs just nu i rasande tempo. Sen en rolig sak är parasollen, tidigare har många kunder valt enkelt och diskret. I år är det många som vågar sig på parasoller med tofsar och även marockansk stil. Jättekul tycker vi här på Rusta. 

Vilka produkter säljer ni mest av nu?
– Massor med sittunderlag, folk träffas gärna utomhus. I år har många skaffat picknickprodukter tidigare. Även campingpallar och hopfällbara bord har gått bra. Stämningsskapare som ljuskällor för utomhusbruk, alltså solcellsbelysning och ljusslingor samt utomhuskrukor är produkter som många vill ha nu. Även gör-om-hemma-produkter som färg och tapet. Vi får heller inte glömma allt för hemmagymet. Det är något som ökat markant.

Vi gör faktiskt ett rekordår i år, vi har aldrig sålt så bra som vi gör nu.

Vad satsar ni i Solna Centrum extra på i vår och i sommar?
– Vi vill att våra kunder ska få ta del av vårt otroliga balkongsortiment. Vi har ett helt rum vikt bara för balkongprodukter som är prisvärda i bra kvalitet och måttanpassade för balkong.

Jag vill även slå ett slag för allt för sommarfesten för familjen utomhus; roliga flaskor, plädar, uppblåsbara leksaker, somriga brickor, servetter och mycket mer. Vår slogan är: Allt för sommaren. Det är verkligen sant. Dock kan vi inte ha studsmattor för visning, men det går fint att beställa dem här i butik och få hemleverans.

Vad är det som ni på Rusta uppskattar och anser är speciellt just med Solna?
– Vi har en så härlig blandning av kunder, glada kunder. Här blir vi proffs på det mesta. Vi har koll på både mascara och golvbehandling. Sen är det ju jättetrevligt här i omgivningen med närhet till allt från natur, urbant till fina kommunikationer. Nämnde jag att gallerian är jättetrevlig?