Parkering

BESÖKSPARKERINGparkering 
 
NU GÖR VI DET SMIDIGARE FÖR DIG ATT PARKERA

INFO: Pågående byggarbeten på parkeringen, läs mer här.
Med vårt parkeringssystem läser en kamera av registreringsskylten på bilen vid in- och utfart . På så vis loggas parkeringstiden och man betalar därmed bara för den tiden man har stått parkerad. Du behöver alltså inte gå till betalautomaten och lägga i pengar vid ankomst, eller ta en parkeringsbiljett. Utan när du lämnar parkeringen har du tre olika betalsätt att välja mellan.

Betalkort Automatisk betalning
Koppla ditt kort här så dras parkeringsavgiften automatiskt varje gång du parkerar.

Datorskärm Betala efteråt
Betala inom 48 timmar med kort här.

Betalautomat Betalautomat
Betala med kort i betalautomaterna på parkeringen eller i anslutning till entréerna när du lämnar Solna Centrum.

Om betalning inte är genomförd inom 48h skickas en faktura till fordonets ägare (faktureringsavgift om 49kr tillkommer).
PARKERINGSAVGIFT

Måndag-fredag 1h gratis parkering/dag
2:a-3:e timmen:
15kr/påbörjad timme
Därefter:
20 kr/påbörjad timme

Lördag-söndag 3h gratis parkering/dag
Följande timmar:
20 kr/påbörjad timme

HAR DU FRÅGOR KRING PARKERINGEN?

Kontakta info@parkman.nu
08-734 90 00

ÖPPETTIDER

Undre p-däck öppet dagligen 7:00 - 21:00
 FRÅGOR OCH SVAR OM
SOLNA CENTRUMS PARKERING

Klicka på frågorna för att få fram svaret.


1. Hur fungerar Solna Centrums parkeringssystem?
Svar: Det är ett enkelt parkeringssystem utan parkeringsbiljetter, p-skiva eller bommar. Det fungerar ungefär som trängselskatten, när du åker in på parkeringen läser en kamera av ditt registreringsnummer och din parkering startar. En annan kamera läser av registreringsskylten i samband med att du lämnar parkeringen och avslutar därmed din parkeringstid. Du kan även avsluta din parkeringstid genom att betala i någon av betalautomaterna. Du har därefter 10 min på dig att lämna parkeringen. 

2. Hur länge får jag parkera?
Svar: Vardagar är första timmen gratis. Den 2:a-3:e timmen: 15 kr per påbörjad timme. Därefter är avgiften 20 kr per påbörjad timme. På lördag och söndag är det fri parkering upp till 3 timmar. Därefter är avgiften 20 kr per påbörjad timme 

3. Hur betalar jag?
Svar: Det finns tre olika betalningsalternativ:

• Automatisk betalning – Koppla ditt kort här så dras parkeringsavgiften automatiskt varje gång du parkerar i Solna Centrum eller i ett garage med Autopay
• Betala i efterhand – Betala med ditt kort inom 48 timmar här
• Betalautomat – Betala med kort i betalautomaterna på parkeringen eller i anslutning till entréerna i samband med att du lämnar Solna Centrum

Faktura - Om betalning inte är genomförd inom 48h skickas en faktura till fordonets ägare (faktureringsavgift om 49kr tillkommer).
 
Ange ditt registreringsnummer här så får du information om bilens obetalda parkeringar för de senaste 48 timmarna. Information om din parkering sparas enligt kameralagen. Kortbetalningen sker säkert via Nets som är ledande på marknaden inom e-handel och kortbetalningar.

5. Jag vill registrera automatisk betalning med kort, hur fungerar det? 
Svar: Registrera ditt kort här så dras parkeringsavgiften automatiskt varje gång du parkerar i Solna Centrum. Även om du valt att registrera ditt kort för automatisk betalning kan du fortfarande välja att avsluta din parkeringstid genom att betala i någon av våra betalautomater. All kortbetalning sker via Nets som är ledande på marknaden inom e-handel och kortbetalning. Du kan endast registrera ett kort per fordon.

6. Hur fungerar det om jag har en företagsbil?
Svar: Om du har en företagsbil där företaget står för alla dina bilkostnader kan du registrera ditt företagskort här. Alla parkeringsavgifter dras då automatiskt från det registrerade kortet varje gång du parkerar.

7. Hur fungerar det om jag har en hyrbil från t.ex. Europcar?

Svar: Om du hyr en bil så faktureras det företag som äger bilen och de i sin tur brukar debitera den som hyrt bilen. Besöker du Solna Centrum med hyrbil kan du betala din parkeringsavgift direkt i betalautomaten eller välja att betala din avgift i efterhand här.

8. Hur mycket är fakturaavgiften på?
Svar: 49 kr. Faktura skickas hem till fordonets ägare om inte betalning har gjorts inom 48h.

9. Vad tar kameran bild på?
Svar: Kameran tar enbart bild på fordonets registreringsnummer och ingenting annat. Vi följer kameraövervakningslagen. 

10. Hur fungerar registreringen?
Svar: När du kör in och ut från parkeringen registrerar kameror fordonets registreringsnummer och kan därmed känna av hur länge du stått parkerad.
Om du vill veta hur länge du stått parkerad knappar du in ditt registreringsnummer i betalautomaten och kan därmed se din parkeringstid sam vilket belopp du ska betala. 

11. Om jag kör någon annans bil, vem får fakturan?
Svar: Fakturan skickas till fordonets ägare (observera att fakturaavgift på 49 kr tillkommer). 

12. Jag har registrerat mig, men vill byta bil?
Svar: Om du byter fordon är det viktigt att du tar bort registreringsnumret från ditt registrerade kort och uppdaterar med ett nytt. Annars kommer du att fortsatt bli debiterad för det fordonets parkeringskostnader.
 
13. Hur fungerar det med utländskregistrerade bilar?
Svar: Beroende på vilket land kan även utländskregistrerade fordon läsas av, vi rekommenderar därför att du betalar i betalautomaten. 

14. Jag har handikapptillstånd, vad gäller då? Hur fungerar registreringen?
Svar: Det är samma parkeringsvillkor som för alla andra fordon. Vi har dessutom reserverade platser för dig med handikapptillstånd. Dessa platser ligger i närmare anslutning till centrumets entréer.

15. Jag kör motorcykel, behöver jag betala för parkeringen?
Svar: Ja, alla fordon med registreringsnummer (inklusive motorcyklar och mopeder) måste betala för parkeringen. Kameror läser av bakskylten på de fordon som enbart har registreringsskylt bak.

Svar: Behöver du kvitto i efterhand kontaktar du vår parkeringsleverantör Parkman på 08-734 90 00 eller genom att maila: info@parkman.nu

17. Måste man checka ut vid betalautomaten även när parkeringen understiger 3 timmar under helgen?
Svar: På lördagar och söndagar parkerar du gratis i 3 timmar. Står du mindre än dessa 3 timmar under helgen är det bara att åka ut.

Svar: Varmt välkommen att kontakta vår reception för vidare hjälp.

19. Jag önskar hyra en p-plats i centrum eller i anslutning till centrum. Vem kontaktar jag för mer information?
Svar: Varmt välkommen att kontakta uthyrning@parkman.nu.
Har ni frågor kring parkering?
Kontakta: info@parkman.nu | tel: 08-734 90 00