om solna centrum - MITT I HÄNDELSERNAS CENTRUM!

Om Solna Centrum

I Solna Centrum finns alla förutsättningar till trivsam shopping och god mat i en inspirerande miljö. Här väntar 120 butiker, caféer och restauranger på att erbjuda dig allt du behöver i vardagen och till dina dagliga ärenden. Ta t.ex. del av Akademibokhandeln, Dressmann, Guldfynd, Lekia, Leklandia, Park Inn Solna, Picard, Solna Stadsbibliotek, Stockholms Stadsmission och Ur & Penn.

I Solna Centrum erbjuds också flera serviceinrättningar som kemtvätt, tandläkare och sjukvård och bibliotek. Här i centrumet hittar du även ett Systembolag och de två välsorterade matbutikerna, ICA Kvantum och Hemköp, och i direkt anslutning finns hotellet Park Inn. När det börjar bli dags för lunch eller middag kan du välja bland ett brett utbud av trevliga caféer och restauranger. Dessa erbjuder alltifrån goda luncher eller middagsalternativ till take-away.

Solna Centrum är Solnas hjärta, en livfull, pulserande mötesplats för de som bor och arbetar i området. Med busstation, tunnelbana och tvärbana i direkt anslutning till centrumet har vi ett oslagbart läge. Hit är alla välkomna, sju dagar i veckan!

VI ÄR STOLTA ÖVER VÅR HISTORIA

1960: Började Solna Centrum att byggas och invigdes fem år senare som regionens mest moderna köpcentrum.

1975: Den 21:a augusti invigde HM Konung Carl XVI Gustaf tunnelbanan och bussterminalen i anslutning till centrumet.

1988: Smygstart av invigningen av nya Solna centrum med hela fyra dagar lång invigningsfest med ett uppbåd av kända artister och tusentals besökare. På plats var bland annat prinsessan Christina för att besöka den historiska invigningen. Invigningstal höll företagarföreningens ordförande Arna Andersson och kommunalrådet Gösta Fagerberg.

1989: Stor nyinvigning när centrumet renoverades, däckades över och blev ett inomhuscentrum. Huvudansvarig arkitekt var Ivar Krepp som formade anläggningen med i huvudsak glas och klinkers i olika färger och storlekar. Den konstnärliga utsmyckningen stod Bo Ahlsén och Hans Lindström för.

1990, 1993: Med sina 90 butiker och ca 20 matställen utsågs Solna Centrum till årets köpcentrum både 1990 och 1993.

2001: I augusti 2001 invigdes den nya överdäckade och utökade Hotellgatan av kommunstyrelsens ordförande Anders Gustâv och Rodamco Sveriges dåvarande VD Lars Söderblom. Det ledde bland annat till att Solna Centrum utnämndes till Årets köpcentrum 2002 av Retail Awards.

2007: Gick Rodamco Europe samman med franska Unibail och heter nu Unibail-Rodamco. Unibail-Rodamco är Europas ledande börsnoterade kommersiella fastighetsbolag med specialisering på köpcentrum i europeiska storstäder. Läs gärna mer på www.unibail-rodamco.com

2012: Slutfördes en totalrenovering av centrumet, för att skapa ett ljusare, mer öppet och trivsamt centrum. Flera nya butiker och restauranger har tillkommit, och restauranggatan genomgick en stor uppgradering. Idag erbjuder vi även service som reception, gratis Wifi, lekyta för barnen, fri helgparkering i tre timmar och kostnadsfri tillgång till toaletter.